Spørsmål og svar:"Er det dyrt og være med i korpset?"


-Hva som er dyrt og hva som er billig er forskjellig etter folks oppfatning, men det er gratis å være medlem i korpset 1. halvåret. Deretter koster det 600,- kr per halvår, korpset har søskenmoderasjon.

"Må man kjøpe mye i tillegg?"


-Det er veldig lite du trenger i tillegg. All note og instrumentopplæring er inkludert, ukentlige privattimer og fellesøvelser er inkludert. Leie av instrument og uniform er inkludert. Frukt på fellesøvelsene hver uke. T-sjorte og college-genser.


Inngang på Tusenfryd-stevnet og lignende er også inkludert i kontigenten."

"Er det mye dugnad?"


-I alle foreninger og frivillige lag vil det alltid være noe form for dugnad.

Vi ser at dugnad skaper samhold og gir mye sosialt. I tillegg gir det god økonomi tilbake til barna som utøvere.

I forhold til andre kjente fritidsaktiviteter er det lite dugnad i Sigdal Skole og Ungdomskorps. Det er kun et fåtall ganger per år som hovedsakelig består av å bake ei kake etc. Det finnes mange dedikerte foreldre i korpset som gjerne gjør en dugnad eller flere."

"Hva er det beste med å være med i Sigdal Skole og Ungdomskorps?"


-Det er ikke enkelt å svare på, for det er individuelt hva mennesker liker, og hva de verdsetter. Men hvis man i første omgang tenker på barna, er det bra at de lærer å spille et musikkinstrument, og at de lærer noter. Videre er det positivt at flere barn og unge har samme hobby og har det som utgangspunkt.


I Sigdal Skole og Ungdomskorps har medlemmene hyggelige aktiviteter som ikke er relatert til korps, dette for å bygge opp samholdet. Det gjør at alle føler seg trygge på hverandre og har det veldig gøy sammen.